perjantai 9. kesäkuuta 2017

Iltamakkarat Tiaislaavulla

Vihdoinkin lumi on sulanut maastosta ja päästään retkeilemään. Olin tämän viikon tiivisti espanjan opintojen parissa ja kun kurssi päättyi tänään, niin pitihän sitä heti lähteä iltaretkelle Pyhälle.


Hellettä pukkaa, mutta ei vielä itikkaa. Kuumasta ei tykätä, mutta nyt ei valiteta. Koirien ehdoilla ja vesien äärellä liikutaan, jotta eivät ihan tukahdu.


En siis valita, mutta ihmettelen näitä kelejä. Vielä tiistaina kuljin pipo päässä ja pitkät kalsarit jalassa, kun oli ihan älyttömän kylmä. Sitten yhtäkkiä keskiviikkona alkoi helle, mikä jatkuu...tuli kiire kaivaa esiin kesävaatteita. Muuton jälkeen on tarvittu vain ja ainoastaan talvikampetta ja nyt sitten ihmetellään, että missäs kaikki kesäromppeet onkaan!

Vaikka lähdettiin iltasella liikkeelle, niin kuuma oli. Sortsit ja t-paita riitti meikäläiselle, isäntä suojautui olemattomilta itikoilta ja hikoili ;) Tehtiin lenkki Tiaislaavulle makkaranpaistoon ja käyntiin kääntymässä tunturiaavan lintutornilla. Aurinko porotti eikä alkumatkan jälkeen nähty ketään. Laavulla saatiin tulistella omassa rauhassa ja nauttia kuukkelin vierailusta sekä kuunnella käen kukuntaa.

Ei savua ilman tulta

Eikä tulta ilman makkaraa

Kaunis makkaravahti tarkkana

Kuukkeli vieraili laavulla, mutta lehahti aina kuvasta pois!

Kuukkeliseurantaa!

Raikasta lähdevettä

En ikinä kyllästy tähän maisemaan!

Ylös käy miehen tie

Hah, kuka eka ylhäällä!!

Hymynaama rakastaa tätä lintutornia!

Kokemuksella varmoin tassuin alas

Meniskö uimaan...? Ai niin, mut enhän mä ees ui!

Mitäs täällä on?
 
Valoa riittää, kello on jo iltayhdeksän!

Tänne olis voinut jäädä...

Yötön yö on alkanut eikä aurinko laske ennen kuin heinäkuussa! Upea perjantai-ilta, olisi kyllä pitänyt jäädä yöksi maastoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti