lauantai 10. syyskuuta 2016

Pyhäpäiviä


Pohjoisen lomilla on Pyhätunturin alueesta muodostunut meille lähiretkikohde. Sinne on Kemijärveltä lyhyt ajomatka, joten sinne on myös helppo lähteä. Pyhältä löytyy helppoja ja jopa tylsiä reittejä, mutta myös vaikeampia kivikkoisia polkuja. Fiiliksen mukaan aina valitaan reitti, lyhyt tai pitkä. Pääasia, että on eväät matkassa!

Tänäkin kesänä tuli tehtyä useampi päiväretki Pyhälle, ensin toukokuussa ja sitten taas elokuussa. Toukokuussa maastossa oli sen verran vielä lunta, ettei ilman lumikenkiä päässyt etenemään. Ja kun ne eivät olleet matkassa, niin tyydyttiin vain katukävelyyn ja maisemien ihailuun. Toukokuun lähes kesäisen lämmin päivä houkutti koirat vilvoittelemaan raikkaissa sulamisvesissä ;)

Tuolta me tultiin


Terdellä
Kuuman päivän lenkillä iski jano, niinpä päädyttiin Naavan terassille. Mukava paikka, jonka terassille koirat ovat tervetulleita! Vuosi sitten ipanakoira oli elämänsä ekalla retkellä ja sen jälkeen terassilla...todella väsyneenä. Reppana uuvahti täysin ja kannettiin autoon. Tai ehkä se joi liikaa... Nyt poika on kasvanut ja jaksaa patikan jälkeen vielä hymyillä terdekoirana Unnan kanssa :)


Vuosi sitten....Moon ihan puhki!


Elokuussa palattiin pohjoiseen ja retkeilemään Pyhällä. Tunturiaavan lenkki on yksi suosikeista, siinä on vain sitä jotain. Suon huumaava tuoksu, avoimet maisemat ja varsinkin syksyllä värikylläisyys. Vaikka tätä reittiä on talsittu useita kertoja, niin polkuun ei vain kyllästy. Jokainen kerta on aina erilainen.


Hiiripöllö...

...kyllästyi meidän tiirailuihin ja lensi pois

 
 
Hymyssä suin :)

Lintutornista nähtyä

Reitin suo-osuuden jälkeen maasto muuttuu ja korkeuseroja riittää. Kulkua on helpotettu rakentamalla rappusia. Vaikka meillä koirat kulkevat remmissä edellä ja tuppaavat välillä kiskomaan remmissä, niin ne onneksi osaavat käskyn 'ODOTA'. Vauhti stoppaa ja pylly isketään maahan odottamaan perässäkulkijaa. Näin selvitään jyrkistäkin kohdista kompuroimatta.


Ensin alas...

...jotta pääsee taas ylös!

Joo joo, ootan ootan!

Ai noikin tulee!
 
Viimeisenä lomapäivänä oli upea keli, siispä oli ihan pakko vielä käydä patikoimassa, evästelemässä Karhunjuomalammella ja ihailemassa Isokurua. Sitten olivatkin pyhäpäivät ohi ja edessä etelän arki.
 
 
Seuraavaa pyhää odotellessa!

She's the one!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti